Missie van DeKoers.be

Wat is de Koers? De Koers, dat zijn verhalen over vervlogen tijden. Dat is pure nostalgie. Dat is afzien gelijk de beesten. De Koers, die is van ons, maar eigenlijk ook van iedereen.

Wij van dekoers.be hebben een passie voor de fiets en zijn gedreven in het vinden van pakkende verhalen over de sport. We zien het als onze plicht om alle verhalen die de koerswereld rijk is met jullie te delen. Hoe gaan we dat delen? Wel, we gaan mee met onze tijd dus via podcasts.

Wat is het plan met die podcasts?

Op regelmatige basis hebben we gesprekken met grote namen uit de wielerwereld, oude helden, onmisbare figuren en ex-renners. We hebben gesprekken over de sport, over vroeger en nu, over het leven en de kracht van de fiets. Dit zal allemaal te vinden zijn op www.dekoers.be, maar ook via Spotify.

Naast de podcasts kan je hier ook de laatste nieuwtjes over het wielrennen lezen, inspiratie opdoen over fietsreizen én verhalen uit vervlogen tijden (her)beleven.

Voor wie we er zijn? Voor iedereen die een goed verhaal over de koers kan smaken.

Voor iedereen die op de hoogte gehouden wil worden van alles wat er in koersland gebeurt. En voor iedereen die de koers vanuit een ander perspectief wilt bekijken. Want de koers, dat is zoveel meer dan de fiets alleen. Het is daarom dat wij dit doen, ’t zijn de verhalen die we koesteren. 

We zijn er klaar voor om er iets moois van te maken!

Daan Van De Verre (projectbeheerder en redacteur van dekoers.be)