Koersverhalen

Ziet Lefevere goudhaantjes vertrekken?

Deceuninck-Quikcstep heeft voorlopig 18 renners die zo goed als einde contract zijn. Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe en Zdenek Stybar, dit jaar samen goed voor 14 overwinningen (waaronder 2 monumenten), zijn er drie van. Zij zijn er volgend seizoen misschien niet meer bij.

Devenyns en Declerq blijven

Van die 18 renners heeft Lefevere alvast 2 kunnen overtuigen om te blijven. Koningsknechten Tim Declrecq en Dries Devenyns staan op het punt hun contract te verlengen. Lefevere is blij dat hij de twee steunpilaren van de ploeg bij zich kan houden: “Het zijn de sterkhouders van de ploeg, jongens die zich belangeloos wegcijferen voor de mannen die het kunnen afmaken”

Wat met Alaphilippe?

Met de sterke Fransman heeft Lefevere al een afspraak in z’n agenda. Hij doet zulke gesprekken met renners vaak vergezeld van een koffietje, dat zal deze keer dus niet anders zijn. Alaphilippe gaf eerder al aan dat hij een verlenging bij ‘The Wolfpack’ wel zag zitten. Lefevere is dus aan zet.

Of Philippe Gilbert en Zdenek Stybar er na dit jaar nog bij zullen zijn is nog maar de vraag.

Philippe Gilbert
Zdenek Stybar

Over de redactie

de Koers redactie

De redactie gaat op zoek naar verhalen. Geef ons wel wat tijd, 't zijn de verhalen die we koesteren. Koers is zoveel meer dan koers alleen.

't Zijn trouwens niet alleen de wielrenners zelf, die spannende verhalen hebben. We gaan op zoek naar mensen met een passie wielrennen, naast de sport. Een fotograaf bijvoorbeeld die in-the-heat-of-the-moment zijn beeld vastlegt, komt waar geen ander komt. En beleeft wat geen ander beleeft. De redactie schrijft, interviewt, redeneert en publiceert.

Reageer

Klik hier op een reactie te geven

Lees meer …