Koersverhalen

Lotto-Soudal kleurt Belgisch in Giro

Lotto-Soudal heeft onlangs zijn selectie bekendgemaakt voor de komende Ronde van Italië. Voor de 102de editie van de rittenkoers op Italiaanse bodem mogen de Belgen Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Tosh Van der Sande, Jasper De Buyst en Jelle Vanendert hun kansen wagen. De Duitser Roger Kluge, en de Australiërs Adam Hansen en Caleb Ewan vervolledigen de selectie.

Met deze selectie hoopt Lotto-Soudal mooie dingen te laten zien in verschillende etappes. Met Victor Campenaerts mikt de Belgische ploeg op overwinningen in de tijdritten. De tijdritten gaan door tijdens de eerste én laatste etappe. De eerste heeft zijn vertrek en aankomst in Bologna en is 8,2 km lang. De laatste zal de renners door de straten van Verona sturen over een afstand van 15,6 km.

Met Caleb Ewan hebben ze dan weer een snelle man in de ploeg die zijn benen kan testen in één of meer van de zeven vlakke etappes dit jaar. De snelle Australiër was dit jaar al goed voor 3 overwinningen. Vorige week nog bezorgde hij zijn ploeg 2 ritoverwinningen in de Ronde van Turkije. Kan hij die goede vorm doortrekken?

Daarnaast rijdt Thomas De Gendt waarschijnlijk weer mee met het bergklassement of enkele knappe ontsnappingen in het achterhoofd. De Belgische renner heeft alleszins goede herinneringen aan de Giro. In 2012 reed Thomas De Gendt in zijn eerste deelname naar een sterke 3de plaats in het eindklassement. Bovendien won hij op spectaculaire wijze de laatste echte bergetappe van Caldes naar de Passo dello Stelvio.

Met Jelle Vanendert en Adam Hansen hebben ze nog twee mannetjes mee die niet vies zijn van wat bergoprijden.

Thomas De Gendt komt solo aan op de top van de Passo Dello Stelvio


Over de redactie

de Koers redactie

De redactie gaat op zoek naar verhalen. Geef ons wel wat tijd, 't zijn de verhalen die we koesteren. Koers is zoveel meer dan koers alleen.

't Zijn trouwens niet alleen de wielrenners zelf, die spannende verhalen hebben. We gaan op zoek naar mensen met een passie wielrennen, naast de sport. Een fotograaf bijvoorbeeld die in-the-heat-of-the-moment zijn beeld vastlegt, komt waar geen ander komt. En beleeft wat geen ander beleeft. De redactie schrijft, interviewt, redeneert en publiceert.

Reageer

Klik hier op een reactie te geven