Koersverhalen

Anna Van der Breggen op weg naar nummer 5 in Waalse Pijl?

Als de Nederlandse morgen sterk genoeg blijkt, evenaart ze het record dat al sinds 2013 op naam van haar landgenote, Marianne Vos, staat. Maar is ze daar wel klaar voor?

Anna Van der Breggen, de zuster uit Zwolle, is een fenomeen in het vrouwenwielrennen. Ze heeft 3 jaar geleden de Olympische wegrit naar haar hand gezet, om vervolgens de Europese kampioenentrui mee naar huis te nemen. Vorig jaar vergrootte ze haar collectie door op impressionante wijze wereldkampioene te worden in het Oostenrijkse, bergachtige Inssbruck. En haar prestaties in het mountainbiken zijn ook niet onaardig. De Zwolse renster is bezig aan een goed seizoen, maar ze heeft blijkbaar nóg doelen voor ogen.

Haar volgende opdracht? Voor een 5de keer de Waalse Pijl winnen. Of het haar lukt? Dat is nog maar de vraag.

Recordje, Anna?

Als de Nederlandse morgen sterk genoeg blijkt, evenaart ze het record dat al sinds 2013 op naam van haar landgenote, Marianne Vos, staat. Maar is ze daar wel klaar voor? In de Amstel Gold Race moest ze dit weekend haar meerdere herkennen in haar landgenoten Marianne Vos (3de), Annemiek Van Vleuten (2de) en de Poolse Katarzyna Niewiadoma, die op het nippertje de Nederlandse hardrijdster achter zich kon laten.

Van der Breggen kreeg het moeilijk op de laatste helling van de dag en parkeerde volledig op de 800m-lange Cauberg. Ze zag haar Deense ploegmaat Annika Langvad naar een knappe 4de plaats sprinten. Anna zelf viel net buiten de top 10 en reed naar een 13de plaats. Voorlopig staat de teller van Van der Breggen nog op 0, maar daar kan morgen verandering in komen. De Waalse Pijl is een wedstrijd die op haar lijf geschreven is. Dat heeft ze bewezen door de wedstrijd bezuiden Samber en Maas de laatste 4 jaar te domineren. Draait ze morgen de rollen om?

Waar en wanneer?

De wedstrijd van de vrouwen zal niet live te volgen zijn op tv. Wel worden de beelden van de laatste kilometers uitgezonden. Sporza zal starten met de uitzending van de Waalse Pijl rond 14u20. De vrouwen worden verwacht enkele minuten daarvoor aan te komen (tussen 13u45 en 14u10).

Over de redactie

de Koers redactie

De redactie gaat op zoek naar verhalen. Geef ons wel wat tijd, 't zijn de verhalen die we koesteren. Koers is zoveel meer dan koers alleen.

't Zijn trouwens niet alleen de wielrenners zelf, die spannende verhalen hebben. We gaan op zoek naar mensen met een passie wielrennen, naast de sport. Een fotograaf bijvoorbeeld die in-the-heat-of-the-moment zijn beeld vastlegt, komt waar geen ander komt. En beleeft wat geen ander beleeft. De redactie schrijft, interviewt, redeneert en publiceert.

Reageer

Klik hier op een reactie te geven

Lees meer …