Koersverhalen

Toscane, paradijs voor de koers

De streek is uiteraard gekend voor de Strade Bianche en is ook met de MTB sterk uitdagend. ‘The Cycle Trip’ ontgoocheld niet, da’s zeker. Wij waren er vorig jaar bij.

Gedurende 4 dagen neemt de organisatie je mee in de prachtige streek van Toscane. Je verkent er de Val d’ Orcia, de wijnstreek van de Chianti, het pittoreske stadje San Gimignano, het ommuurde Montriggioni en uiteraard Sienna waar elk jaar de finish ligt van de Strade Bianche.

Bevoorrading tijdens The Cycle Trip

Typisch Toscane

Denk je aan ‘fietsen in Toscane’, dan zie je de Strade Bianche voor je. Ongeasfalteerde wegen, stof, klimmen en dalen … best uitdagend. Omdat niet iedereen even snel fietst, kies je uit 2 niveau’s: moderate en advanced.

Het verschil zit ‘m in de gemiddelde snelheid: 23 km/u en 27 km/u. Niveau 2 krijgt trouwens een paar extra hellingen voorgeschoteld.

Fietsen en genieten

The Cycle Trip is zowel ‘stevig fietsen’, maar ook ‘gezellig genieten’ en dat is extra fijn, na een Toscaanse uitdaging. De keuze van hotels en extra’s zijn er dan ook op voorzien. Logeren doe je in het 4-sterrenhotel Loggia Villa Gloria. ‘s Avonds genieten van een heerlijke maaltijd en een goed glas Chianti, da’s echt vakantie.

Meer info: www.thecycletrip.com

Video editie 2018:

Over de redactie

de Koers redactie

De redactie gaat op zoek naar verhalen. Geef ons wel wat tijd, 't zijn de verhalen die we koesteren. Koers is zoveel meer dan koers alleen.

't Zijn trouwens niet alleen de wielrenners zelf, die spannende verhalen hebben. We gaan op zoek naar mensen met een passie wielrennen, naast de sport. Een fotograaf bijvoorbeeld die in-the-heat-of-the-moment zijn beeld vastlegt, komt waar geen ander komt. En beleeft wat geen ander beleeft. De redactie schrijft, interviewt, redeneert en publiceert.

Reageer

Klik hier op een reactie te geven

Lees meer …