Mijn Zwaarste Rit?

Elke bergrit in een Grote Ronde. Omdat je dan al zoveel opeenvolgende dagen gekoerst hebt. En dan kom je in die bergen: drie, vier cols op een dag. Voor mij was dat het zwaarste. Je moet naar de finishlijn, je zit in de grupetto en iedereen is daar enorm aan het afzien. Ze zouden beter daar eens filmen, in plaats van vooraan. Dan zie je echt mensen afzien en in de miserie zitten, je moet naar die finish want je moet de volgende dag terug vertrekken. Dat is mentaal ook heel zwaar, zo’n grote ronde, vind ik.

Hoe belangrijk is discipline voor een wielrenner?

Goh, discipline is een van de belangrijkste dingen van allemaal, denk ik. Je kan beter iets meer karakter en discipline hebben en iets minder talent, dan net omgekeerd. Want met discipline kom je heel ver in je carrière.

Video in samenwerking met Chase Creative Storytelling Agency, Centrum Ronde van Vlaanderen en Sacha Claes Productions.

Geef een reactie ...

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mail update!

Volg de Koers op Instagram